Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αυτοί που πλήττονται από την επιδημία θα υποστηριχθούν από Προσαρμογή δόσης 120.
“Το χρέος των δανείων που έχει εξασφαλιστεί από το ελληνικό κράτος θα αποπληρωθεί με δόσεις”, δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.
ο αφέντης. Στυρόρας Αναφέρθηκε στην πανδημία Coronavirus και ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις της κρίσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, εισήγαγε ένα νέο πλαίσιο για τη διευθέτηση των φορολογικών χρεών. Με αυτόν τον τρόπο όπως επιβεβαιώνεται “Το κράτος τείνει να βοηθά τις οικογένειες».
Τι προσφέρει ο νέος κανονισμός για το YPOIK
Το νέο δίκτυο εγκαταστάσεων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνει τα εξής:
Πρώτη παρέμβαση: Έχει εκδοθεί ένας νέος κανονισμός για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν επηρεαστεί οικονομικά από την επιδημία Coronavirus και τους επιτρέπει να συμπεριλάβουν σε αυτό όλα τα μη ρυθμιζόμενα χρέη τους στη φορολογική αρχή που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020., με πολύ ευνοϊκούς όρους.
Αυτό το εκκρεμές χρέος μπορεί να διακανονιστεί έως τις 30 Απριλίου 2021, από τον Μάιο του 2021, σε 12 άτοκες ή 24 δόσεις, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2,5%.
Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι όλοι οι φορολογούμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη μόνιμη ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων, για όλες τις υπάρχουσες μη ρυθμιζόμενες οφειλές τους.
Ωστόσο, θα υποστηριχθούν επίσης οι φορολογούμενοι που πλήττονται από την επιδημία, οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους, και οι πληρωμές έχουν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου 2021, για δόσεις από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020.
Οι απλήρωτες δόσεις θα προστεθούν, από τον Μάιο του 2021 και μετά, στο τέλος των αρχικών δόσεων διακανονισμού.
Δεύτερη παρέμβαση: Όποιος έχει πληγεί οικονομικά από την πανδημία και έχει χάσει, για οποιονδήποτε λόγο, μερικό διακανονισμό χρεών ή εξωδικαστικό διακανονισμό μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2020, μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τον διακανονισμό κανονικά από τον Οκτώβριο του 2020.
Αυτή η συμφωνία αναβιώνει με όλα τα οφέλη της και οι απλήρωτες δόσεις θα προστεθούν ως υπέρβαση μετά την τελευταία δόση.
Επίσης, όλοι όσοι έχασαν τον διακανονισμό από την 1η Νοεμβρίου 2019 και μετά, και απαγορεύεται να εξοφλήσουν τα χρέη τους, έχουν τώρα την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον μόνιμο διακανονισμό 24 ή 48 δόσεων.
Τρίτη παρέμβαση: Το χρέος της φορολογικής διοίκησης, που προκύπτει από την αποπληρωμή των δανείων που χορηγούνται με ελληνική κρατική εγγύηση, μπορεί να διακανονιστεί σε 120 μηνιαίες δόσεις, με ένα προοδευτικό πρόγραμμα απαλλαγής από πρόσθετες χρεώσεις και τόκους υπερημερίας
«Μέσα από τις προαναφερθείσες παρεμβάσεις, η κυβέρνηση ασχολείται διεξοδικά και θεμελιώδη με την κοινωνική ευαισθησία, τη δικαιοσύνη και το ζήτημα του χρέους που οφείλεται στη φορολογική διοίκηση στην τρέχουσα άνευ προηγουμένου κατάσταση, διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη και πολύτιμη νοοτροπία πληρωμής. Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη, για άλλη μια φορά, ότι είναι στην Λαμβάνονται μόνιμες προειδοποιήσεις και κατάλληλα μέτρα ώστε ο οικονομικός αντίκτυπος της κρίσης στην υγεία για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «οι δυσκολίες – προσωρινές – να επιτύχουμε μια δυναμική ανάκαμψη το συντομότερο δυνατό».
Λεπτομερή παραδείγματα διακανονισμού νέων χρεών
“Το νέο πλαίσιο διακανονισμού χρέους, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βασίζεται στον ορθολογισμό. Επιτρέπει σε όλους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την εξόφληση χρεών για αυτήν την περίοδο και αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Γνωρίζουμε καλά την πραγματικότητα και γι ‘αυτό οι διατάξεις του νέου πλαισίου διακανονισμού χρέους καλύπτουν τις ανάγκες Εταιρείες και ιδιώτες Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε δήλωση ότι “τα χρέη για την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο συνεχίζονται και ταυτόχρονα, σε όσους εντάχθηκαν στις προηγούμενες ρυθμίσεις έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν και να ενταχθούν στο κανονικό νήμα της ζωής”. Βεσιρόπουλος Απόστολος.
Ο κ. Βεσιρόπουλος αναφέρει τα ακόλουθα παραδείγματα για το πώς λειτουργεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο:
ο πρώτος Μια νέα ρύθμιση για την εξόφληση των συνεχιζόμενων φορολογικών υποχρεώσεων για την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020
– Εργασία με την KADΣύμφωνα με τη δήλωση του Μαρτίου, η οποία επρόκειτο να πληρωθεί τον Απρίλιο, και η πληρωμή της οποίας είχε ανασταλεί έως τις 4/4/2021, η οποία ανήκει σε εκείνους που πλήττονται από την επιδημία του κοροναϊού. Ποιες είναι οι διευκολύνσεις που παρέχονται για την αποπληρωμή των χρεών τους;
Η εταιρεία θα συμπεριλάβει ΦΠΑ στον νέο κανονισμό για 12 άτοκες ή 24 άτοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5% και θα αρχίσει να τον πληρώνει από τον Μάιο του 2021.
– φορολογούμενος (Ανεξάρτητα από το εάν επηρεάζεται ή όχι οικονομικά από την επιδημία) έχει τρέχον φορολογικό χρέος, το οποίο δεν έχει ανασταλεί (όπως φόρος εισοδήματος, ENFIA). Πώς μπορεί να επιστραφεί;
Μπορεί να συνδυαστεί με τη σταθερή προσαρμογή 24 δόσεων.
– Ο φορολογούμενος που εντάχθηκε στη συμφωνία μερικής πληρωμής (Για παράδειγμα, η προσαρμογή της δόσης των 100, η προσαρμογή της δόσης των 120) και ανήκουν σε εκείνους που επηρεάστηκαν από τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας δεν πληρώνουν τις δόσεις προσαρμογής τους μήνες από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2020, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα αναστολής της πληρωμής. Τι θα συμβεί σε αυτές τις δόσεις;
Η περίοδος αναμονής πληρωμής λήγει στις 4/30/2021. Τα προαναφερθέντα ασφάλιστρα θα προστεθούν, από τον Μάιο του 2021 και μετά, στο τέλος των αρχικών δόσεων προσαρμογής.
Το δεύτερο είναι η αναβίωση του προϋπάρχοντος διακανονισμού για τους οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν και έχασαν τα ασφάλιστρά τους μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2020.
– Ένας φορολογούμενος που επηρεάζεται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εντάχθηκε στη διοργάνωση 120 δόσεων, Αλλά δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου 2020 και έχασαν τη συμφωνία Τι κάνει;
Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2020, θα συνεχίσει φυσικά να ωθεί πίσω τους κανονισμούς που αναβιώνουν με όλα τα οφέλη του. Οι απλήρωτες δόσεις προστίθενται στο τέλος των αρχικών δόσεων διακανονισμού.
– φορολογούμενος (Είτε επηρεάστηκε οικονομικά από την επιδημία είτε όχι) που είχε γνωστό σταθερό διακανονισμό την 1/11/2019 και το έχασε οποιαδήποτε στιγμή μετά από αυτό, έχασε το δικαίωμά του να εξοφλήσει ξανά τα συγκεκριμένα χρέη του. Τι αλλάζει γι ‘αυτόν τώρα;
Κερδίζει τώρα τη δυνατότητα να συμπεριλάβει αυτό το χρέος στη σταθερή ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων.
Η τρίτη τροποποίηση 120 δόσεων για αποπληρωμή χρεών που προέρχονται από δάνεια που έχουν εξασφαλιστεί από το ελληνικό κράτος
– Η εταιρεία με επιβεβαιωμένο χρέος στην IRSΠου προέρχεται από δάνειο που έχει ληφθεί με την εγγύηση του ελληνικού κράτους και μπορεί να το ρυθμίσει;
τώρα ναι. Μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα πρόγραμμα που παρέχει έως 120 ασφάλιστρα με κλιμακούμενη παραίτηση από πρόσθετες χρεώσεις και οφέλη, έως και 100%. “