Η πανδημία έχει συμβεί, το άγχος στο σύστημα υγείας και τα νέα μέτρα Matina Bajoni, Πρόεδρος του EINAP, και o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονικής Εντατικής Φροντίδας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η κα Mattina Bajoni υπενθύμισε υπερπληθυσμός Δύο ημέρες πριν από το κλείδωμα, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα σε περίπτωση περιπτώσεων θα εμφανίζονταν εντός 15 ημερών.
Σχετικά με ΜετρητέςΜιλώντας στον Mega, τόνισε ότι αν όλοι προσαρμοστούν, θα αρχίσουμε να βλέπουμε σε τρεις εβδομάδες Αποτελέσματα Μειώνοντας παράλληλα την κατάσταση.
Τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα Το επόμενο στάδιοΜε τη σταδιακή άρση των διαδικασιών. Ωστόσο, μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, απόσταση και πολλά άλλα θα παραμείνουν.
“Αν προσαρμοστούμε σε όλες τις διαδικασίες, θα τους βοηθήσουμε να ανοίξουν καταστήματα και να εργαστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων, πάντα με μεγάλη προσοχή”, πρόσθεσε.
“Δεν μπορούμε να πάμε στο άνοιγμα εάν δεν υποχωρήσουμε από 1.000 περιπτώσεις την ημέρα.”
Τον ρωτήθηκε, ωστόσο, εάν αυτό απαιτείται Τρεις αριθμοί Για να ανοίξει ξανά η αγορά, η κα Παγώνη απάντησε:
Φυσικά, φυσικά, δεν μπορούμε να πάμε στο άνοιγμα καταστημάτων και σε άλλα πράγματα αν δεν έχουμε λιγότερες από 1000 θήκες την ημέρα. “Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε”, είπε.
Ο λόγος, εξήγησε, είναι ότι Σύστημα υγείας. Ειδική αναφορά στους λόγους της απόφασης Γενική ασφάλιση, Τόνισε ότι «αν συνεχίσουμε να κινούμαστε με αυτόν τον ρυθμό, δεν θα φτάσουμε στα νοσοκομεία».
Αναφερόταν συνήθως στην περίοδο από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου κατά την οποία είχαμε μια άμεση παραγγελία τρεις φορές θήκες. Ενώ υπάρχουν τρεις κρίσιμοι παράγοντες: ο αριθμός των περιπτώσεων, τόσο σε διασωλήνωση όσο και σε νοσοκομείο.
Η κα Bajoni αντέχει επίσης στην πίεση Νοσοκομεία Όχι μόνο λόγω των ασθενών με Coronavirus αλλά και για όλους τους ασθενείς. “Πρέπει να παρέχονται υπηρεσίες σε ασθενείς που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό και πρέπει να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση γι ‘αυτούς. Υπήρχε πίεση, επειδή δεν μπορούν να μολυνθούν όλα τα τμήματα”, είπε με σαφήνεια.
“40-43% αυτών που είχαν διασωληνωθεί με Covid die στην ICU”
Μιλώντας στα ίδια μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονικής εντατικής θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημείωσε ότι ακόμα κι αν μπορούσαμε να αυξήσουμε μαγικά τον αριθμό των νοσοκομείων και των κλινών ICU που έχουμε στη χώρα, θα εξακολουθούσε να είναι το πρόβλημά τους. ποσοστό θανάτου Από τους ασθενείς με κοροϊό, δεδομένου ότι αυτοί που επωάστηκαν με Covid στην ΜΕΘ, το 40-43% πεθαίνει.
«Το μάθαμε απλώς εκείνη την εποχή Για περισσότερη οικογένεια Εντατική φροντίδα που θα παραμείνει κληρονομιά της Ελλάδας. Αλλά δεν είναι λύση για την επιδημία να πούμε ότι έχουμε χιλιάδες κρεβάτια, είτε απλή είτε εντατική, “προσθέτοντας ότι εάν φτάσουμε στο σημείο χρήσης όλων αυτών των κρεβατιών, θα έχουμε εκατομμύρια νεκρούς.
“Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε την επιδημία και να μειώσουμε τον αριθμό των ασθενών”, κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Δυστυχώς, μεγάλο μέρος των πολιτών Δεν συμμετείχε στην εφαρμογή μέτρων την προηγούμενη περίοδο Αυτό προκάλεσε την εξάπλωση του κοροναϊού.